Selamat Datang ke Portal Rasmi Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia

Senarai Homestay di Malaysia broadcast broadcast broadcast broadcast broadcast broadcast broadcast broadcast
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Sekretariat Tahun Melawat Malaysia

FUNGSI
  1. Menyediakan perancangan, menyelaras dan memantau pelaksanaan strategi dan pelan tindakan berkenaan Kempen Tahun Melawat Malaysia 2014 dan Kempen Tahun Festival Malaysia 2015.
  2. Merancang, menyelaras dan memantau pelaksanaan program-program promosi dan publisiti keseluruhan Kempen Tahun Melawat Malaysia 2014 dan Kempen Tahun Festival Malaysia 2015.
  3. Merancang, menyelaras dan memantau keperluan peruntukan kewangan berkenaan program Kempen Tahun Melawat Malaysia 2014 dan Kempen Tahun Festival Malaysia 2015.
  4. Merancang, menyelaras dan memantau pelaksanaan acara-acara sempena Kempen Tahun Melawat Malaysia 2014 dan Kempen Tahun Festival Malaysia 2015.

PIAGAM PELANGGAN
  1. Mengeluarkan baucar bayaran dalam tempoh sepuluh (10) hari dari tarikh permohonan lengkap diterima.
  2. Proses waran peruntukan kepada Jabatan/Agensi bagi acara-acara yang telah diluluskan dalam tempoh tiga (3) hari dari tarikh permohonan lengkap diterima.
  3. Proses waran tarik balik kepada Jabatan/Agensi dalam tempoh lima (5) hari dari tarikh permohonan lengkap diterima.
  4. Penyaluran peruntukan bagi acara-acara yang telah diluluskan di peringkat Negeri dibuat dalam tempoh tiga (3) minggu sebelum penganjuran acara.
  5. Menguruskan permohonan penajaan bagi program/acara yang diterima daripada pihak swasta/NGO tidak lewat daripada 60 hari dari tarikh penganjuran sesuatu program/acara.
  6. Menguruskan permohonan peruntukan/sokongan kepada acara-acara anjuran Kerajaan Negeri dalam tempoh 30 hari dari tarikh penganjuran.

Kemaskini Terakhir :