Bahagian Pengurusan Acara

FUNGSI BAHAGIAN
  1. Merancang, menyelaras dan melaksanakan acara-acara kebudayaan di peringkat antarabangsa dan kebangsaan termasuk jemputan, sambutan dan protokol;dan
  2. Merancang, menyelaras dan melaksanakan acara-acara Kempen Amalan Budi Bahasa Dan Nilai-nilai Murni peringkat Kementerian dan Agensi.

PIAGAM PELANGGAN
  1. Mengemukakan input / maklumbalas kepada Kementerian/Jabatan/Agensi Kerajaan/Pertubuhan Serantau dan Organisasi Antarabangsa tentang kertas kerja/pelan tindakan/dokumen rasmi berkaitan dengan kebudayaan, kesenian dan warisan dalam tempoh masa sepuluh (10) hari bekerja.
  2. Memproses Permohonan Pemberian Taraf Pertukaran/Kerjasama Kebudayaan dalam tempoh tujuh (7) hari bekerja daripada tarikh permohonan lengkap diterima.
  3. Menguruskan penyertaan Jabatan/Agensi di bawah Kementerian dalam program/projek/aktiviti antarabangsa berkaitan dengan kebudayaan, kesenian dan warisan dalam tempoh empat belas (14) hari bekerja dari tarikh yang ditetapkan oleh penganjur.
  4. Menyediakan Nota Jemaah Menteri (NJM) bagi penyertaan mesyuarat atau lawatan rasmi ke luar Negara oleh YB Menteri dalam tempoh tujuh (7) hari selepas mesyuarat atau lawatan rasmi berkenaan.

Kemaskini Terakhir :
Facebook
Twitter
Instagram
Kod QR
RSS
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.