Malaysia Madani
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Bantuan Kewangan Geran Bantuan Khas Secara One-Off RM1,000.00 Di Bawah Inisiatif Pakej Perlindungan Rakyat Dan Pemulihan (PEMULIH) Kepada Pengusaha Spa Dan Pusat Urutan Kaki (PUK) Di Bawah MOTAC

18 Ogos 2021 - Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) sentiasa berusaha untuk meringankan beban yang dihadapi oleh pengusaha Spa dan Pusat Urutan Kaki (PUK) dalam menghadapi wabak pandemik C0VID-19. MOTAC menerusi Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) akan menyalurkan bantuan kewangan sebanyak RM1,000.00 secara One-Off kepada mereka yang terjejas dalam masa yang terdekat.

Pengusaha Spa dan PUK ini hendaklah bernaung di bawah persatuan yang diiktiraf oleh MOTAC iaitu Association of Malaysian Spas (AMSPA) dan Malaysian Association of Wellness & Spa (MAWSPA).

Bantuan ini dijangka dapat memanfaatkan sebanyak 433 pengusaha Spa dan PUK. Sehubungan itu, MOTAC menyeru semua pengusaha Spa dan PUK yang layak untuk segera mengemukakan permohonan bantuan yang ditawarkan ini.

Borang permohonan secara atas talian, syarat permohonan dan maklumat berkaitan boleh didapati di pautan https://motac.gov.my/PrihatinMOTAC21_Spa mulai 19 Ogos 2021. Tarikh tutup permohonan adalah pada 6 September 2021.


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :