Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

MOTAC Hargai 367 Warga Kerja Dalam Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

24 Mei 2022 - Seramai 367 orang pegawai dan warga kerja Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) diraikan pada Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) yang disempurnakan oleh YB Dato' Sri Hajah Nancy, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya di Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Majlis pada kali ini diadakan sepenuhnya secara fizikal, selepas dua tahun dilaksanakan secara maya susulan penularan wabak COVID-19 yang melanda negara sejak tahun 2020.

Anugerah ini amat signifikan khususnya dalam memberikan penghargaan dan pengiktirafan kepada pegawai perkhidmatan awam yang telah menunjukkan prestasi cemerlang sepanjang tahun 2021.

YB Dato' Sri Hajah Nancy, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya dalam ucapannya berkata, penganugerahan seperti APC ini merupakan satu manifestasi keprihatinan Kerajaan terhadap modal insan berkualiti, dinamik dan berprestasi tinggi, mencapai ekspektasi yang telah disasarkan.

Selaras dengan pembukaan sempadan negara dengan sasaran kemasukan seramai 2 juta pelancong dengan nilai pendapatan berjumlah RM8.6 bilion, Dato' Sri Hajah Nancy meletakkan harapan yang tinggi agar semua warga MOTAC, meneruskan komitmen untuk bekerja lebih kuat dengan strategi yang baharu. Usaha dan strategi bagi memulihkan semula keyakinan pelancong adalah amat perlu bagi memastikan sektor pelancongan, seni dan budaya terus berdaya saing.

Beliau turut menekankan agar warga MOTAC perlulah sentiasa menjadikan Pelan Strategik MOTAC 2021-2025 sebagai panduan dalam merangka tindakan dan halatuju Kementerian, Jabatan serta agensi. Dengan misi ‘Memperkasakan Ekosistem Industri Pelancongan dan Kebudayaan Yang Inklusif', pelan strategik ini akan menjadi pemacu bagi Kementerian mencapai visi ke arah menjadikan Malaysia - Destinasi Lestari Kaya Budaya.

"Saya berharap agar pengiktirafan ini menjadi pemangkin kecemerlangan dan menjadi motivasi kepada semua pihak untuk mencapai aspirasi MOTAC dalam mempamerkan budaya prestasi unggul dan cemerlang," jelas Dato' Sri Hajah Nancy.

Hadir sama pada majlis tersebut ialah YB Datuk Seri Dr. Santhara J.P, Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya serta barisan pengurusan tertinggi jabatan dan agensi di bawah MOTAC.

#ComingBackStronger
#KeluargaMalaysia
#BekerjaUntukRakyat


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :