Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Pelanjutan Tarikh Tutup Permohonan Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Kepada Hotel Bajet Bertaraf Bintang Di Bawah Kementerian Pelancongan, Seni Dan Budaya Tahun 2022

17 Jun 2022 - Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) ingin memaklumkan bahawa tarikh tutup permohonan Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Kepada Hotel Bajet bertaraf 1 dan 2 Bintang yang sebelum ini dibuka pada 25 Mei sehingga 15 Jun 2022 kini dilanjutkan sehingga 30 Jun 2022.

Tempoh pelanjutan ini adalah bagi memastikan geran padanan ini boleh dimohon oleh pengusaha-pengusaha hotel yang layak dan tidak berpeluang untuk mengemukakan permohonan dalam tempoh yang telah ditetapkan sebelum ini. Ini juga bagi memberi ruang lebih ramai pengusaha hotel mengambil peluang menyertai usaha Kerajaan untuk memulihkan semula industri pelancongan negara. Dengan pelanjutan tarikh tutup ini, mana-mana pengusaha hotel bajet bertaraf 1 dan 2 Bintang yang layak masih berpeluang untuk mengemukakan permohonan untuk dipertimbangkan kelulusan MOTAC.

Sehubungan dengan itu, MOTAC menyeru mana-mana pengusaha-pengusaha hotel bajet layak untuk mengemukakan permohonan mengikut tarikh yang telah ditetapkan ini. Permohonan geran padanan ini boleh merujuk laman sesawang MOTAC www.motac.gov.my/geran-padanan. Pemberian geran ini diharapkan dapat membantu pengusaha hotel untuk terus kekal berdaya saing bagi mempromosikan premis-premis mereka untuk menarik lebih ramai pelancong datang menginap.

#ComingBackStronger
#KeluargaMalaysia
#BekerjaUntukRakyat


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :