Malaysia Madani
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Pelantikan YB Menteri Pelancongan

3 Disember 2022 - Kementerian Pelancongan ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan selamat datang kepada YB Dato Sri Tiong King Sing atas pelantikan sebagai Menteri Pelancongan seperti yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri dalam pengumuman pembentukan Kabinet Kerajaan Perpaduan, semalam.

Pelantikan YB Dato Sri Tiong King Sing diyakini dapat merealisasikan segala perancangan yang telah digariskan dalam memperkasakan keseluruhan rantaian sektor pelancongan untuk tahun-tahun kehadapan akan dapat dicapai.

YB Dato Sri Tiong King Sing yang sebelum ini pernah dilantik sebagai Duta Khas bertaraf Menteri kepada Perdana Menteri ke China pada tahun 2020 diharap dapat bersama dalam merancakkan usaha ke arah memperkasakan kembali industri pelancongan negara pasca pandemik Covid-19.

Pihak kementerian yakin pemilihan dan pelantikan YB Dato Sri Tiong King Sing ini akan memperkukuhkan lagi barisan kepimpinan dan pasukan kerja kementerian. Bersandarkan sokongan para pemegang taruh serta pemain industri, pihak kementerian akan terus komited bagi membangunkan sektor ini selaras dengan Matlamat Pembangunan Mampan (Sustainable Development Goals).


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :